Διαφορετική η σημερινή μου ανάρτηση από αυτές που συνήθως κάνω αλλά αφού το έψαξα για μένα, υπέθεσα πως μπορεί να κυκλοφορούν και άλλοι «δολοφόνοι» φυτών ανάμεσα μας και έτσι αποφάσισα να πω τι βρήκα εγώ και να ρωτήσω αν και εσείς ξέρετε κάποια άλλα.
Ο λόγος για τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ανθοφόρα ή μη αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Να μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, βλέπε αμέλεια στην περιποίηση η οποία με χαρακτηρίζει. Κάποτε ο Mr. βλέποντας με να ψωνίζω κάκτους μου είπε πως «εσύ είσαι ικανή να τους ξεράνεις κι αυτούς» και είχε δίκιο.
Επειδή λοιπόν η άνοιξη είναι εδώ, επειδή η ανανέωση και εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού είναι απαραίτητη λόγω των γεγονότων που θα ζήσουμε τον Ιούλιο, επειδή πολύ λίγα από τα φυτά μου με άντεξαν είπα να απευθυνθώ σε έναν συμπαθέστατο κύριο που τον ζαλίζω κάθε τέτοια εποχή, τον ανθοπώλη μας και να του ζητήσω πληροφορίες για πολύ ανθεκτικά φυτά. Είχε και τάμπλετ ο κ. Νίκος και ψάξαμε παρέα ότι δεν είχε στο μαγαζί του, καταλήξαμε σε κάποια φυτά και σας τα παρουσιάζω.
Ο ζαμιοκούλκας (Zamioculcas zamifolia) είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Επιβιώνει και μέσα στο σπίτι αλλά και σε σκιερά μέρη στο μπαλκόνι. Το χειμώνα ξεχάστε το και μη το ποτίσετε και από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο πότισμα κάθε 30 μέρες είναι αρκετό.
Τα παχύφυτα, ιδιαίτερης διακοσμητικής αξίας αλλά και φυτά με μικρές απαιτήσεις. Πότισμα κάθε 10 ημέρες το πολύ και διατηρούνται και μέσα στο σπίτι αλλά και στο μπαλκόνι.
Ο πόθος, φυτό και αυτό χωρίς απαιτήσεις, ζει ακόμη και στα πιο σκοτεινά σημεία ενός χώρου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του πόθου είναι ότι απορροφά τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν σε κάθε κλειστό χώρο και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου μας, σύμφωνα με μια λίστα που έχει δημοσιεύσει η NASA.
Ο φοίνικας με την αλογοουρά, πως αλλιώς να μεταφραστεί το ponytail palm, φυτό που το χειμώνα το έχεις μέσα στο σπίτι και το καλοκαίρι το βγάζεις στο μπαλκόνι. Αποθηκεύει το νερό στον κορμό του γι αυτό και το ξεχνάς να το ποτίσεις.
Η σανσιβέρια ή λόγχη ή γλώσσα της πεθεράς που δεν της αρέσει καθόλου το κρύο και οι ημιηλιόλουστοι, ημισκιεροί αλλά και σκιεροί χώροι είναι ιδανικά σημεία τοποθέτησης της. Είναι πολλά τα είδη της σανσιβέριας με πιο συνηθισμένο αυτό με τα πράσινα φύλλα και τις κίτρινες ρίγες στο πλάϊ. Θέλει κι αυτή λίγο πότισμα και να στεγνώνει το χώμα της μεταξύ των ποτισμάτων
Τα αερόφυτα που όπως μαρτυρά και το όνομα τους δεν χρειάζεται καν χώμα για να επιβιώσουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα βουτάμε κάθε 10 μέρες σε νερό για 2-3 ώρες και αυτό είναι όλο.
Η μπιγκόνια που το χώμα της πρέπει να στεγνώσει από το προηγούμενο πότισμα για να δεχτεί το επόμενο. Πολλά τα είδη της και με υπέροχα χρώματα
Η σεφλέρα, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου φυτό. Με πολύ λίγες απαιτήσεις και αν βρει την γωνιά του έξω, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Νίκος ο ανθοπώλης μου που μου έδωσε και τις περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα ύψος.
Η ασπιδίστρα είναι πραγματικά ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και προσαρμόζεται εύκολα σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Αν και αντέχει στην έκθεση με άμεσο ηλιακό φωτισμό καλό είναι να αποφεύγετε αφού μπορεί να δημιουργήσει κάποια εγκαύματα στα φύλλα. Μπορεί να αντέξει τόσο στην ζέστη όσο και στο κρύο και χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα.
Η καλαθέα με όμορφο φύλλωμα με ραβδώσεις που στο σκοτάδι τα φύλλα της κλίνουν και αλλάζουν στάση γι αυτό και λέγεται και φυτό της προσευχής. Είναι εσωτερικού χώρου και με πολύ λίγη φροντίδα μπορεί να διατηρηθεί πολλά χρόνια.
Αυτά είναι κάποια από τα φυτά που ο κ. Νίκος μου πρότεινε για πολυάσχολες γυναίκες, αμελείς θα έλεγα εγώ. Αν και εσείς έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα δηλ. δεν είστε αρκετά επιμελείς στην φροντίδα των φυτών σας και γνωρίζετε και κάποια άλλα πολύ θα ήθελα να τα μάθω κι εγώ μιας και κάθε τέτοια εποχή είναι ένα από τα πράγματα που χρειάζεται να ανανεώσω.
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα
0 Komentar untuk "Pflanzen, die sind schwer zu "töten""