Gebackene gefüllte äpfel


Και κοίτα να δεις που μου είπαν πως συμμετέχοντας στην ομάδα του One team Four seasons, έπρεπε για τις ανάγκες του δεύτερου πάρτι να αφήσω στην άκρη μπογιές, καρφιά, κατσαβίδια και να πιάσω τις κουτάλες και τις κατσαρόλες, να μαγειρέψω κάτι γιορτινό και να σας το παρουσιάσω.


Και θα με ρωτήσεις που είναι το περίεργο, σπίτι σου δεν τρώτε;  Φυσικά και τρώμε, φυσικά και μαγειρεύω και μεγάλη οικογένεια είμαστε, έξι ζωή να έχουμε μαζί με μένα αλλά άλλο είναι να μαγειρεύεις ή να φτιάχνεις γλυκό για την οικογένεια σου ή τους καλεσμένους σου και άλλο να το φτιάχνεις και να το δημοσιοποιείς.  Υπάρχουν γι αυτό πολλές φίλες food bloggers που το κάνουν εξαιρετικά και τις οποίες θαυμάζω για τις ικανότητες τους όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην παρουσίαση αυτών που φτιάχνουν με τέτοιο τρόπο που νομίζεις πως αν απλώσεις το χέρι σου στην οθόνη του υπολογιστή μπορείς να γευτείς τις λιχουδιές που βλέπεις.

Ήταν απαραίτητος για μένα αυτός ο πρόλογος αλλά τώρα ας προχωρήσουμε σε ένα φρουτογλυκό που συνήθιζα να το φτιάχνω όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά για να τρώνε πιο εύκολα φρούτα αλλά και αργότερα προσθέτοντας κάποια υλικά.  Για πολλά χρόνια αποτελεί το μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι επιδόρπιο.
Μήλα ψητά, γεμισμένα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.  Τα υλικά είναι όπως παρουσιάζονται παρακάτω, λείπει μόνο η βανίλια που ξέχασα να την φωτογραφίσω.

Για τέσσερα μήλα χρησιμοποιώ μισό φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κι αυτά ψιλοκομμένα, ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι, μισό φλιτζάνι καρύδια, μία βανίλια, λίγη κανέλλα, λίγο μοσχοκάρυδο, δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη.


Διαλέγω μήλα, όμορφα στο σχήμα και στο χρώμα κι αφού τα γυρίσω ανάποδα για να στέκονται καλά, με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια και λίγο από το μήλο για να δημιουργήσω μια φωλιά για τη γέμιση.  Πριν τα γεμίσω ρίχνω μέσα σε κάθε μήλο λίγες σταγόνες λεμόνι.


Ψιλοκόβω τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια, τα βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και το βούτυρο αφού πρώτα το έχω λιώσει χωρίς φυσικά να καίει.  Ανακατεύω και γεμίζω τα μήλα.




Στύβω το πορτοκάλι, προσθέτω στον χυμό την βανίλια και περιχύνω με αυτό τα μήλα.  Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180οβαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μήλο.  Ξεσκεπάζω και ψήνω για 15 λεπτά ακόμη. 

Αφού κρυώσουν λίγο τα μήλα σερβίρω με γιαούρτι ή με παγωτό καϊμάκι και περιχύνω λίγη από την σάλτσα πορτοκαλιού. 
  


Εγώ προσθέτω και λίγα καρύδια γιατί μου αρέσουν πολύ.  


Εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ μα πάνω απ όλα μια φρουτένια λιχουδιά.

Με αυτή την συνταγή συμμετέχω στο 2ο μέρος του Χριστουγεννιάτικου πάρτυ που διοργανώνει η ομάδα One team 4 Seasons και έχω την τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε άλλες δέκα εκπληκτικές bloggers.

"One Team 4 Seasons! Ένα Χριστουγεννιάτικο party που δημιουργήθηκε από 11 blogs για να σας γεμίσει χαμόγελα! Meet the hosts and spread the Christmas spirit!!"


Αυτά είναι τα blogs που συμμετέχουν στο 2ο χριστουγεννιάτικο party της ομάδας μας. Επισκεφθείτε τα και απολαύστε νοστιμιές!


1) Art Decoration & Crafting - Ψητά γεμιστά μήλα
3) FairyWo-Mom!!! - Christmas treat in a glass!!!
4) Painting and Crafting - Τούρτα με νες καφέ


9) Κυριακή στο σπίτι - Χιονάτο γλυκό γιαουρτιού


Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα



Christina
by ArtDecorationCrafting
Tag : CHRISTMAS, SWEETS
0 Komentar untuk "Gebackene gefüllte äpfel"

Back To Top